Aktuális

Szeptember 25-én Hagyomány és korszerűség címmel ünnepi konferenciát rendeztek a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Auditorium Maximumában a premontrei rend alapításának 900. évfordulója alkalmából. Thomas Handgrätinger OPraem emeritus generális apát is megtisztelte jelenlétével és előadásával a konferenciát.

Bővebben...

A premontrei rend alapításának 900. évfordulója alkalmából a Magyar Premontrei Cirkária és a Magyar Nemzeti Múzeum közös kiállításon mutatta be a rend történetét a Múzeum Pulszky-termében 2021. május 28. és szeptember 22. között. A tárlat áttekintést nyújtott a rend lelkiségéről, alapításáról, magyarországi múltjáról és jelenéről. A rend mai magyarországi apátságaiban és rendházaiban őrzött alkotások és dokumentumok mellett számos hazai és külföldi gyűjteményből kölcsönzött műtárgyon keresztül elevenedett meg a premontreiek kilencszáz éves magyarországi története.

Bővebben...

Dr. Károly József Iréneusz premontrei kanonok, fizikus, tudós emlékmiséjét tartották szombaton, 2021. március 13-án, a nagyváradi premontrei préposti széktemplomban. A járványhelyzetre való tekintettel a szentmisét követő ünnepi beszédek és a koszorúzás elmaradtak. Az ünnepi alkalom a premontreiek jubileumának évében kiemelt eseménynek számított.

Bővebben...